Borpaletta

Cabernet sauvignon 0 perces must

2017. október 25. 10:13 - Borpaletta

A cabernet sauvignon egy kékszőlő (vörös), a frissen készített mustja viszont nem tartalmaz vörös színanyagot, mint az a mellékelt képen is látható. Ez azért van, mert a héjában van a vitamin. Akarom mondani, a héjában van a színanyag. Ha nem áztatjuk héjon, hanem azonnal levesszük róla, akkor bizony a kékszőlőből is fehér bort kapunk.

A vörösborokat héjon erjesztik, ami minimum 1 hét, így azok vörösek lesznek. De a rozét tiszta mustból készítik, lekapják a héjáról. A rozé színe attól függ, hány óra múlva szedik le a héjról. Mivel ez most még fehér, várunk egy pár órát...

22448435_128161237843033_6768207991658851480_n.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borpaletta.blog.hu/api/trackback/id/tr4013015588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása