Borpaletta

Kígyónak tápsó, madaraknak fogsor

2017. október 18. 13:45 - Borpaletta

Juj, már megint valami ótvar kemikália mi? Hát igen, ezek a modern borászok gusztustalanok! Habár...!

Ha valaki jobban szereti, a tiszta, gyümölcsös illatokat a borban, mint a Széchenyi fürdőt, akkor el kell keserítsem: ez csak tápsóval megy. Miért?

Mert a tiszta illat érdekében, 24-36 órán keresztül hűtve ülepítjük a mustot, és ezzel eltávolítunk, belőle minden zattyot. Így viszont nem elég "gazdag" az anyag az élesztők számára.

Leegyszerűsítve: ha kidobsz a mustból egy darazsat, pótolnod kell az ő nitrogéntartalmát, ellenkező esetben éheznek, szenvednek az élesztők, és hálából alkoholos-kénköves gyógyvizet, állítanak elő bor helyett. Azt meg igya a falu bolondja.

22450107_128983204427503_6125732500034565951_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borpaletta.blog.hu/api/trackback/id/tr8113015540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása