Borpaletta

Fajélesztő

2017. október 18. 13:13 - Borpaletta

Na akkor lássuk az erjesztést! Először a vörösbort oltjuk be fajélesztővel, mert a rozé még ülepedik, pihen. További 24 órán keresztül pihenni is fog. A vörös azonban harcra kész,a szőlőfeldolgozás előtti, 10 gramm kénezés agyonütötte rajta a vadélesztőket, utat engedve egy jó minőségű, kiszelektált fajélesztőnek. Ami a mi esetünkben Blastosel Grand Cru lesz, amit egy francia pincében kaptak el "lepkehálóval" vagy 50 évvel ezelőtt, és azóta szaporítják.

Sokan fanyalognak amikor meghallják, hogy a borász fajélesztőt használ, az úgy nevezett "természetes" helyett. Természetesen meg lehet hagyni az eredeti élesztőkultúrát, de a francia pincében nyakon csípett élesztő is természetes, nagyon is az! Itt nem génmanipulációról van szó, a  szelekció a természetes élesztők közül szűri ki a legjobbakat. 

A továbbra is fanyalgóknak, pedig azt mondom, egyenek olyan kenyeret, amit nem szelektált élesztővel, hanem a konyha légterében található, bármivel kelesztettek meg! Ugye?22405864_128303571162133_6464335708177572552_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borpaletta.blog.hu/api/trackback/id/tr1913015384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása