Borpaletta

Kígyónak tápsó, madaraknak fogsor

2017. október 18. 13:45 - Borpaletta

Juj, már megint valami ótvar kemikália mi? Hát igen, ezek a modern borászok gusztustalanok! Habár...! Ha valaki jobban szereti, a tiszta, gyümölcsös illatokat a borban, mint a Széchenyi fürdőt, akkor el kell keserítsem: ez csak tápsóval megy. Miért? Mert a tiszta illat érdekében, 24-36 órán…

Tovább
Szólj hozzá!

Nagymama Cabernet sauvignonja

2017. október 18. 13:30 - Borpaletta

A cabernet sauvignon vörösbor erjesztése "teraszos műveléssel" történik, mert az októberi időjárás tökéletesen hozza a vörösborok erjesztéséhez ideális 18-20 °C-ot. Ha melegebb, vagy hidegebb lenne az időjárás, mehetne be minden a pincébe, hivatalos, hűtött erjesztőtartályba.

Tovább
Szólj hozzá!

Fajélesztő

2017. október 18. 13:13 - Borpaletta

Na akkor lássuk az erjesztést! Először a vörösbort oltjuk be fajélesztővel, mert a rozé még ülepedik, pihen. További 24 órán keresztül pihenni is fog. A vörös azonban harcra kész,a szőlőfeldolgozás előtti, 10 gramm kénezés agyonütötte rajta a vadélesztőket, utat engedve egy jó minőségű, kiszelektált…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása